ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Στη Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων, με τη συμμετοχή των Επιμελητήριων της χώρας και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.


Οι Πρόεδροι των περιφερειακών Επιμελητηρίων κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη των περιφερειών τους, αλλά και την αγωνία τους για την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες κλίνουν τις εργασίες τους κατά εκατοντάδες, βυθίζοντας στην απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους και αποστερώντας το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία από τους πόρους που μέχρι χθες κατέθεταν.

Εντύπωσε έκανε η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», εισηγητής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Στόχος της πρότασης, η στήριξη των Ελληνικών προϊόντων. Ενδιαφέρουσα και η αναθεώρηση του Νομοθετικού Πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις, την άδεια διαμονής για επενδυτική δραστηριότητα, καθώς και η εγκατάσταση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Η Πρόεδρος του Δικτύου, Σοφία Οικονομάκου, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πορείας του Δικτύου και του έργου που προσφέρει στις επιχειρηματίες, μέλη των Επιμελητηρίων. Εκτός της Προέδρου, στη Γ.Σ παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι, Στέλλα Μπαλάση, Πόλυ Αλεξιάδου και Αγγελική Κωνσταντινίδη, η Γ.Γ Ματούλα Βελώνη, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λαρίσης, κ. Καλλιόπη Τζίκα, η εκπρόσωπος του ΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνα Μαρκάκη και πολλές επιχειρηματίες εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς.

Στα πλαίσια της Γ. Συνέλευσης, συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή του Δικτύου εν απαρτία. Οικοδέσποινα του Επιμελητηρίου Πρεβέζης, η Αγγελική Κωνσταντινίδη, Αντιπρόεδρος του Δικτύου, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Γιαμά, οργάνωσαν μια ωραία Γενική Συνέλευση και τίμησαν την Επιμελητηριακή Κοινότητα. Την εκδήλωση τίμη

03.06.2016

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης κ. Γιαμάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Μαρλαφέκας , ο
Οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Λαρίσης κ. Οικονόμου, περιστοιχιζόμενοι από την Πρόεδρο του Δικτύου
κ. Οικονομάκου, τις Αντιπροέδρους κ.κ Μπαλάση, Αλεξιάδου, Κωνστανινίδου και την εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου
Λαρίσης, κ. Τζίκα.