ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

ΑΘΗΝΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Διεθνής Συνδιάσκεψη Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 31 Μαΐου 1 και 2 Ιουνίου 2012. Σημαίνουσες προσωπικότητες και επιτυχημένες επιχειρηματίες ήρθαν στην Αθήνα, από 72 χώρες, για να συναντήσουν συναδέλφους τους από άλλες χώρες, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να δικτυωθούν, να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να ερευνήσουν άλλες αγορές, να ακούσουν τις εισηγήσεις σπουδαίων εκπροσώπων της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας και να δημιουργήσουν συνεργασίες και συνέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτές οι ολοκληρωμένες δράσεις προώθησης του διεθνούς επιχειρηματικού και οικονομικού ενδιαφέροντος είναι που διαφοροποιούν το συνέδριο αυτό από άλλα συνέδρια επιχειρηματικότητας. Έχει καταφέρει να συγκεντρώνει επιτυχημένες εκπροσώπους της αγοράς, που καταθέτουν τις εμπειρίες τους και τις επιτυχημένες δράσεις τους, λειτουργώντας ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλες επιχειρηματίες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνδιάσκεψη των υπουργών. Αυτή είναι μια ακόμη καινοτομία του Συνεδρίου αυτού. Δικτυώνει τις γυναίκες που ηγούνται της πολιτικής ζωής των κρατών και διαμορφώνουν πολιτικές που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομία των κρατών.

Τριάντα πέντε Υπουργοί κατέθεσαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους κατά την διάρκεια της υπουργικής συνάντησης, όπως την ονομάζει η Πρόοδος του Συνεδρίου κ. Νατιβιντάντ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 1ης Μαΐου στο ξενοδοχείο Intercontinental. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η τ. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άννα Διαμαντοπούλου και η Γ. Γραμματέας Ισότητας, κ. Μαρία Στρατηγάκη.

Οι κυρίες του Δ.Σ του Δικτύου εμπρός από το περίπτερο της Φθιώτιδος. Δεξιά διακρίνεται το περίπτερο της Σάμου.