ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων, παρουσία της Προέδρου του Διεθνούς Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Global Women Summit, κ. Ειρήνης Νατιβιντάντ, συνεδρίασαν οι δύο επιτροπές που θα ασχοληθούν με τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Ελλάδα το 2012.

Η πρώτη επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες του Επιχειρηματικού κόσμου και Θεσμικά Όργανα και η δεύτερη από επικεφαλής Φορέων και Γυναικείων Σωματείων.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας, ο Πρόεδρος του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, η Ένωση Ελληνικών Επιμελητηρίων, η Γενική Γραμματέας Ισότητας, η Πολιτική Γραμματεία Γυναικών, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, η Ελληνική αντιπροσωπεία της Ουνέσκο, ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Managers, o Οργανισμός Ελλήνων Εξαγωγέων, οι Γυναίκες του Κρασιού, οι Γυναίκες του Τουρισμού, η εκπρόσωπος γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες των Γυναικών, ο Εθνικός Οργανισμός Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και καταξιωμένες επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα.

Η κ. Νατιβιντάντ ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών για το στόχο του Συνεδρίου και το πώς είναι δομημένο προκειμένου να είναι αποτελεσματικό και να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών συντονίζει τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Ελλάδα και η Πρόεδρός του, Σοφία Οικονομάκου έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της απάντησης στη Διοικούσα Επιτροπή του Συνεδρίου και άλλους παράγοντες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, που αμφέβαλαν για την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του Συνεδρίου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ζωτικής σημασίας.

P7280341