ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΕΔΕΓΕ, 8-3- 2011

Εσπερίδα συνδιοργάνωσαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, με θέμα: Ευκαιρίες για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από την κρίση.

Την Επιμελητηριακή Κοινότητα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μ. Ζορπίδης, η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κ. Σ. Οικονομάκου, η Γενική Γραμματέας του Δικτύου, κ. Στήβη Σιωζοπούλου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Α. Αγγελόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρεβέζης κ. Γ. Γιαμάς και οι κυρίες εκπρόσωποι των Ελληνικών Επιμελητηρίων στο Δίκτυο.

Το Ευρωκοινοβούλιο εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρόδη Κράτα Τσαγκαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη μικρή συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη, η οποία ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα και τα μέτρα που η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει για την ανάπτυξη της γυναίκας σε όλους τους τομείς και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Μαρία Στρατηγάκη που αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τις γυναίκες που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα. Η κ. Στρατηγάκη ενημέρωσε επίσης τις παρευρισκόμενες για τη νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, την τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας για τις γυναίκες που κακοποιούνται.

Την αντιπολίτευση εκπροσώπησε η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, κ. Κατερίνα Παπακώστα, η οποία επισήμανε πως το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες ανέρχεται στο 17%, όταν ο μέσος όρος πανελλαδικά σήμερα είναι στο 13,9%.

Αξιοσημείωτη ήταν η ομιλία του εκπροσώπου του ΕΟΜΜΕΧ κ. Σ. Κωσκοβόλη. Ο κ. Κωσκοβόλης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα που πρέπει να λάβει μια γυναίκα επιχειρηματίας για να αντιμετωπίσει την κρίση. Έδωσε οδηγίες και πρακτικές λύσεις. Ο κ. Κωσκοβόλης αναφέρθηκε επίσης και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του ΕΟΜΜΕΧ και του ΕΕΔΕΓΕ και το οποίο προοιωνίζει μια λαμπρή συνεργασία μεταξύ των δύο Φορέων.

Από την εκδήλωση του ΕΕΔΕΓΕ στη Θεσσαλονίκη.