ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 28-3-2009

Το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργάνωσε Εσπερίδα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται από όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδας, για την στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας.

Επίσημες ομιλήτριες ήταν η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κ. Σοφία Οικονομάκου και η κ. Στέλλα Ασκέλη στέλεχος της Αγροτουριστικής και συγγραφέας του επιτυχημένου βιβλίου της Αγροτουριστικής.

Η κ. Σ. Οικονομάκου παρουσίασε τις καινοτόμες δράσεις του Δικτύου και το πρόγραμμα των Αντενών, την νέα υπηρεσία που θα εφαρμοστεί στα Ελληνικά Επιμελητήρια και η οποία στοχεύει στο να ενημερώνει τις γυναίκες επιχειρηματίες γύρω από θέματα του ενδιαφέροντός τους, να τις εκπαιδεύει με μαθήματα e-learning και να τις βοηθά να οργανώνουν σωστά την δική τους επιχείρηση.

Η κ. Οικονομάκου ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δικτύου και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Παρουσίασε ακόμη την μελέτη και τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε το Δίκτυο για την χαρτογράφηση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας στην Ελλάδα.

Η κ. Ασκέλη παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον VIDEO το οποίο αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο επιτυχημένες μορφές αγροτουρισμού και ανέλυσε τις υπηρεσίες από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί αυτός που επιχειρεί αγροτουριστικά.

Κατά την διάρκεια της εσπερίδας έγινε βράβευση επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών του νομού, οι οποίες με την δυναμική τους, την εργατικότητά και τις ικανότητές τους πέτυχαν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα και συνεισέφεραν στην τοπική και εθνική οικονομία.

Η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Σ. Οικονομάκου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Α. Πάσχος και η εκπρόσωπος της Αγροτουριστικής κ. Σ. Ασκέλη στο πάνελ.