ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κτλ. 1/11/08

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονη Ελληνίδα και Επιχειρηματικότητα στον 21ο Αιώνα», στο Γύθειο, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 17.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση της έρευνας χαρτογράφησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της Αντένας Γυθείου, καθώς και των υπηρεσιών που το Επιμελητήριο παρέχει στα μέλη του.

Σημαντικές ήταν οι εισηγήσεις που έγιναν από όλους τους εισηγητές. Ο Σύμβουλος Ανάπτυξης, κ. Δ. Κεράνης, επικέντρωσε την εισήγησή του στους Συνεταιρισμούς και τις επιχειρηματικές συνεργασίες, τα λεγόμενα clusters, καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας.

Η Αντιπρόεδρος του Δικτύου και Διευθύντρια του εκπαιδευτικού οργανισμού Δήμητρα, του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Σ. Πατσαντάρα, παρουσίασε παραδείγματα καλών πρακτικών στο χώρο των συνεταιρισμών συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη και την καθημερινότητα.

Η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής, κ. Μ. Παπασταύρου, εισηγήθηκε την δυνατότητα ανάπτυξης του Αγροτουρισμού στη Λακωνία. Εντύπωση έκανε ο αλιευτικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο μορφή τουρισμού, με μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης στην Λακωνία, η οποία περιβάλλεται στο μεγαλύτερο μέρος της από θάλασσα και ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων της ασχολείται με την αλιεία. Η κ. Παπασταύρου τόνισε επίσης την ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων από τις ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, όχι μόνον για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αλλά και για την διαφύλαξη της κουλτούρας και των διατροφικών παραδόσεων και συνηθειών του λαού μας.

Στα πλαίσια της ημερίδας βραβεύτηκαν από το Δίκτυο οι επιτυχημένες επιχειρηματίες του Νομού.

Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου κατά την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στο Γύθειο

Εκδήλωση Λακωνίας