ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 5/6/08

Στην όμορφη Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε η β' Γενική Συνέλευση 2008 του Δικτύου, παρουσία της ολομέλειας των εκπροσώπων των Ελληνικών Επιμελητηρίων. Την Συνέλευση απασχόλησε κυρίως ο προγραμματισμός της εκπαίδευσης των γυναικών, που θα οργανωθεί με πρωτοβουλία του Δικτύου, σε όλη την Ελλάδα, το Φθινόπωρο.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα προσφέρει στο Δίκτυο τις οργανωμένες υποδομές της ανά τη χώρα, καθώς και τους καλά εκπαιδευμένους εισηγητές της, για να εκπαιδεύσουν τις επαγγελματίες και επιχειρηματίες μέλη των Επιμελητηρίων της Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, αφού μελετήσουν τις εκπαιδευτικές προτάσεις της Γραμματείας, θα απευθυνθούν στα μέλη τους και θα οργανώσουν τα προς εκπαίδευση τμήματα ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες.

Πρόταση του Προεδρείου, η οποία έγινε αποδεκτή από το σύνολο των παρισταμένων, ήταν η δημιουργία τμημάτων με άτομα που ανήκουν στις ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού, όπως είναι οι μετανάστες, άτομα με ειδικές δεξιότητες, καθώς και με γονείς μαθητών. Συμβουλευτικά μαθήματα προς τους γονείς είναι απαραίτητα τη στιγμή που παρουσιάζονται πολλά μαθησιακά και κοινωνικά προβλήματα στα παιδιά σήμερα.

Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης έγινε και η παρουσίαση της Αντένας Πρεβέζης, στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα. Στην παρουσίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Νομαρχίας, του Δήμου, των τοπικών αρχών, οι κυρίες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων στο Δίκτυο και πλήθος επιχειρηματιών του Νομού. Σημειωτέων ότι η Αντένα της Πρεβέζης λειτούργησε ικανοποιητικά και αξιολογήθηκε πολύ θετικά από την εταιρεία που διαχειρίστηκε την λειτουργία των Αντενών ανά την Ελλάδα.

Εκδηλώσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας οργανώθηκαν και σε άλλα επιμελητήρια, όπως στην Βέροια, ενώ όλα σχεδόν τα Επιμελητήρια ζητούν ημερομηνίες και θέματα προκειμένου να οργανώσουν τις δικές τους εκδηλώσεις.

Οι κυρίες της Διοίκησης του Δικτύου είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δικτύου στα Επιμελητήρια της περιφέρειας μέχρι να καλυφθούν και τα 55 Επιμελητήρια μέλη της Αστικής Εταιρείας του Δικτύου.