ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 7/3/2007

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με την ευκαιρία της Hμέρας της Γυναίκας με θέμα: «Η Καινοτομία Σύμμαχος της Γυναίκας Επιχειρηματία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χ. Φώλιας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σ. Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Γ. Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Ελληνικών Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης, η βουλευτής της Ν.Δ κ. Κουντουρά, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Παπανδρέου, οι Πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Κ. Μίχαλος, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Σ. Μαγόπουλος, Κερκύρας κ. Γ. Χονδρογιάννης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ, Π. Αγνιάδης, οι κυρίες εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της Ελλάδος στο Δίκτυο και πλήθος κόσμου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η μελέτη χαρτογράφησης της επιχειρηματικότητας της γυναίκας στην Ελλάδα, που διεξήχθη από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά κατά παραγγελία του Δικτύου.

Τέλος, σε μια σεμνή τελετή βραβεύτηκε η κ. Καίτη Κυριακοπούλου, μια γυναίκα που ηγήθηκε με επιτυχία μιας βαριάς βιομηχανίας, την ανέπτυξε και την στήριξε, τιμώντας το φύλλο της και καταρρίπτοντας τα φυλετικά στερεότυπα της εποχής της.

Ο σύμβουλοι του Δικτύου εορτάζουν την ημέρα της γυναίκας.

Ημέρα γυναίκας