Πλάνο δράσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

Στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ξεκινώντας δυναμικά τη θητεία τους, συζήτησαν τις προτάσεις τους και έθεσαν στόχους για το έργο του Δικτύου.

Βασική προτεραιότητα, η εκπαίδευση των γυναικών επιχειρηματιών σε ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και των γυναικών που θέλουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας. Στο επίκεντρο αυτής της δράσης θα βρίσκεται η περιφέρεια, καθώς στόχος του Δικτύου είναι να καλύψει τις ανάγκες σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές. Στο πλάνο δράσεων εντάχθηκε επίσης η αναζήτηση μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών (ΜBA), για γυναίκες επιχειρηματίες, με σκοπό τη δημιουργία συνεργασίας για παροχή προνομίων στα μέλη του Δικτύου.

Ένας ακόμα στόχος είναι η καλύτερη ενημέρωση των γυναικών με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες για την ένταξη στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ, ώστε να υποστηριχθούν στα πρώτα τους βήματα και να αποκτήσουν εξωστρέφεια.

Αποφασίστηκε, επίσης, η δημιουργία ενός Μητρώου γυναικείων επιχειρήσεων και γυναικών σε διοικητική συμβούλια.Σκοπός, η αποτελεσματική καταγραφή για τη δημιουργία στοχευμένων πολιτικών με γνώμονα την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Τα πορίσματα του Μητρώου θα πλαισιωθούν από μία Πανελλαδική έρευνα για το γυναικείο επιχειρείν. Στόχος, η ανίχνευση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που επιχειρούν αλλά και των παραγόντων που εμποδίζουν τις γυναίκες στο να επιχειρήσουν, μέσα από τη συνολική αποτύπωση του θέματος. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από επιχειρήσεις με στόχο τη χάραξη πολιτικών, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας έρευνας.

Μία ακόμα σημαντική και καινοτόμα πρωτοβουλία, είναι η συμβολή του Δικτύου στην μουσειακή έκθεση «Ελληνική Μόδα - 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» που διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το Δίκτυο σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια θα οργανώσει και θα προωθήσει τη συμμετοχή -στην έκθεση- τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας, φτιάχνοντας σύγχρονες δημιουργίες υψηλής αισθητικής με σημείο αναφοράς και έμπνευσης τον ελληνικό πολιτισμό.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν συλλογικά για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων, με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

 

ds

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αννίτα Βορεάδου, email: avoreadou@ime.gr,T: 212 2543185, K: 694 6124653

Γραμματεία Προέδρου: Ιωάννα Παπουτσή, email: ipapoutsi@ime.gr, T: 212 254 3187

                                              Μαριτίνα Κάντζιου, email: mkantziou@ime.gr, T: 212 254 0515