ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019


         Και η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια Φεμινιστική Απεργία της 8ης του Μάρτη και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, των γυναικών που παλεύουν με την καθημερινότητα, με την κρίση, με την ανεργία, με τις διακρίσεις, με τον μειωμένο μισθό, και με κάθε μορφής ανισότητα και διάκριση.
         Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας! Της μάνας, της συζύγου, της αδελφής, της κόρης, της εγγονής. Της εργαζόμενης, της επιτυχημένης, της επιστήμονα, της επιχειρηματία, αλλά και της άνεργης, της μετανάστριας, της άστεγης και μέσα από όλες αυτές, της αγωνιζόμενης, διότι η γυναίκα απ’ όποιο μετερίζι και να την πιάσεις δίνει έναν καθημερινό αγώνα.
         Μάρτης 2019 και ανατρέχουμε στα Δελτία Τύπου που το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματικών έχει εκδώσει από την ίδρυσή του, το 2004, μέχρι και σήμερα, για να τιμήσουμε την ημέρα της Γυναίκας, αλλά και στα Δελτία Τύπου που Ενώσεις και Οργανώσεις γυναικών έχουν εκδώσει.
         Δεν έχει αλλάξει τίποτα, λες και δεν πέρασε μια μέρα. Ζητάμε, διεκδικούμε, παρακαλάμε για τα αυτονόητα. Ελπίζουμε στο μέλλον και ευχόμαστε. Πιστεύουμε σε νέες πολιτικές, σε φωτισμένους ηγέτες, στις ικανότητές μας που κάθε μέρα αναδεικνύονται και αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των προσόντων μας και περιμένουμε το θαύμα. Το θαύμα που θα μας ανεβάσει στο βάθρο της επιτυχίας, που θα σπάσει την περίφημη γυάλινη οροφή.
         Εκπροσωπώντας τις γυναίκες επιχειρηματίες, ενός τομέα που έχει ιδιαίτερα πληγεί από την κρίση και την ανεργία της πατρίδας, θέλουμε να ζητήσουμε πράγματα, θέλουμε να φωνάξουμε βοήθεια, έχουμε αιτήματα, αλλά σε ποιόν πρέπει να αναφερθούμε; Μήπως έχει μείνει μόνον ο Θεός;
         Δυστυχώς αγαπητές φίλες, Ελληνίδες γυναίκες, οι διεκδικήσεις μας μπαίνουν στο περιθώριο στην παρούσα κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα. Η ανεργία είναι γένους θηλυκού συνηθίζουμε να λέμε. Όμως, για μας σήμερα δεν έχει φύλλο, δεν έχει διακρίσεις, δεν έχει ηλικία, δεν έχει μορφωτικό επίπεδο. Είναι μία και πλήττει όλους αδιακρίτως τους Έλληνες πολίτες.
         Για αυτό δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τον αγώνα. Τον αγώνα που δεν είναι πλέον φυλετικός, είναι αγώνας ύπαρξης, αγώνας επιβίωσης, αγώνας ζωής. Στον αγώνα αυτό καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η γυναίκα με όλες τις ιδιότητές της, ελπίζοντας ότι σύντομα θα αλλάξουν τα δεδομένα στην πατρίδας μας.

ΣΟΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΔΕΓΕ