ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΥΦΥΠΥΡΓΟΥ Κ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Την Υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα ισότητας, κ. Μ. Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, κ. Σοφία Οικονομάκου μετά από πρόσκληση της.


Η κ. Μ. Χρυσοβελώνη πραγματοποίησε συναντήσεις στο πλαίσιο ενημέρωσης και συνεργασίας με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων ενόψει της κατάθεσης, τις ερχόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων στην Βουλή.

Η κ. Οικονομάκου συνεχάρη την κ. Υφυπουργό για τη θέση που ανέλαβε και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει Υφυπουργείο για θέματα Ισότητας. Την ενημέρωσε για τη δράση του Δικτύου και την ανάγκη που υπάρχει για στήριξη των γυναικών και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες γυναίκες και μητέρες.

Η κ. Υφυπουργός με τη σειρά της ενημέρωσε την κ. Οικονομάκου για το νέο νομοσχέδιο για θέματα ισότητας, που βρίσκεται προς διαβούλευση και ζήτησε την εμπειρία και συνεργασία της όσον αφορά την καμπάνια που θα χρειαστεί να γίνει σε όλη την Ελλάδα, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου με σκοπό την εφαρμογή του, καθώς και για τα θέματα που αφορούν στην Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων σχέσεων του Δικτύου με τις χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα, τα επιμελητήρια τους.
Από την πλευρά της η κ. Σ. Οικονομάκου εκδήλωσε τη θετική της διάθεση και για το νομοσχέδιο και για την συνεργασία με σκοπό την προώθηση θεμάτων Ισότητας των Φύλων, καθώς και κάθε δράσης που αφορά τη γυναίκα και αποβλέπει στην
ανάπτυξη και αποκατάστασή της.

id-327.jpg