ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 1η Πανελλήνια Διαβούλευση Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Δήμο Αμαρουσίου και φιλοδοξεί να ενεργοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημαιοφόρος της δράσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γεώργιος Πατούλης και συντονίστρια η κ. Αναστασία Ψωμιάδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη Υπουργείων, εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και σωματείων, επιχειρηματίες και δημότες της περιοχής.

Την έναρξη της διαβούλευσης σηματοδότησε η εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη και της εκπροσώπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άννας Δάντη. Ακολούθησε η ενημέρωση του Πανεπιστημιακού και Προϊσταμένου της Επιχειρηματικής Καινοτομίας και αριστείας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δρόσου, ο οποίος έδωσε στις παριστάμενες χρήσιμες και επίκαιρες πληροφορίες για την προκήρυξη των νέων προγραμμάτων και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των σωματίων.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών είχε κλιθεί να συμμετάσχει στη διαβούλευση, ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Επιμελητηρίων στον τομέα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της γυναίκας. Η Πρόεδρος, κ. Σ. Οικονομάκου, αναφέρθηκε στις δράσεις του Δικτύου, έδωσε στοιχεία για τα υπάρχοντα Ευρωπαϊκά δεδομένα στο χώρο της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και κατέθεσε προτάσεις για την ανάπτυξη των γυναικών επιχειρηματιών, οι οποίες μπορούν να υποστηριχτούν και να υλοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σημαντικότερες μπορεί να θεωρηθούν η οργάνωση Κοινωνικών Συνεταιρισμών και η ανάπτυξη δομών Κοινωνικής Οικογενειακής υποστήριξης.