Διεθνής Συνδιάσκεψη Γυναικών Σύδνεϋ Αυστραλίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Συνδιάσκεψη Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Στην συνδιάσκεψη συμμετείχε το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, το οποίο είναι μέλος του Φορέα, εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο του Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου, την εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμο Πρόξενο της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Κωνστανίνα Κιργίδου, την Γενική Γραμματέα του Επιμελητηρίου Λαρίσης και εκπρόσωπο στο Δίκτυο, κ. Καλλιόπη Τζίκα και από τις κ.κ. Δήμητρα Αλαμπάνου και Παναγιώτα Κούκουλα, οι οποίες εκπροσώπησαν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν 1.200 γυναίκες από 57 χώρες. Διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο ανέπτυξαν θέματα της επικαιρότητας, ενημερώνοντας, μορφώνοντας και εκπαιδεύοντας τις παριστάμενες γυναίκες γύρω από θέματα του ενδιαφέροντός τους. Πρωταγωνιστής της συνδιάσκεψης ήταν η νέα τεχνολογία και τα προϊόντα που δημιουργούνται μέσα από αυτή. Επίκεντρο η επιχειρηματικότητα της γυναίκας, ο ηγετικός της ρόλος και πως επιτυγχάνεται. Υπάρχουν χώρες με ανεπτυγμένο το ρόλο της γυναίκας, αλλά και άλλες να βρίσκονται ακόμη στον μεσαίωνα. Καταλυτικό ρόλο στη θέση της γυναίκας στο επιχειρηματικό γίνεστε φαίνεται ότι παίζουν τα κράτη και οι Θεσμοί οι οποίοι καθορίζουν την εθνική πολιτική και τη στρατηγική του κάθε κράτους διαμορφώνοντας τους παράγοντες που οριοθετούν το ρόλο της γυναίκας στις κοινωνίες των κρατών.

Μερικές από τις σημαντικότερες ομιλίες ήταν η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της νέας τεχνολογίας, η άμεση προώθηση ενεργειών και προϊόντων, οι σχέσεις με τους πελάτες, τα εργαλεία διοίκησης, παρακολούθησης, ελέγχου με ελάχιστο κόστος και μεγάλη αποτελεσματικότητα, αλλά και ο φόβος που άρχισε να διακατέχει τον κόσμο από την προοπτική αντικατάστασής του από τις μηχανές και την απώλεια εργασιών. Τι ρόλο θα παίξει ο εργαζόμενος τον 21ο αιώνα; Πρέπει να προετοιμαστεί για την νέα τάξη πραγμάτων, πρέπει να επενδύσει σε μηχανές ή να εκπαιδεύσει τα στελέχη του ανάλογα; Ποιος ο ρόλος της τεχνικής νοημοσύνης; Εντύπωση προκάλεσαν οι επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν από νέους επιχειρηματίες βασιζόμενες πάντα στην Νέα τεχνολογία. Καινοτόμα προϊόντα που σχετίζονται με τα τηλέφωνα, την ενέργεια, κτλ. Ζωντανό παράδειγμα, η χρήση ηλιακής ενέργειας για την υποστήριξη κατοικιών ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα στις Φιλιππίνες. Εντυπωσίασε πραγματικά η παρουσίαση του θέματος από τεχνικό της εταιρείας. Μεγάλου ενδιαφέροντος ήταν και τα θέματα που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων την εποχή του Διαδικτύου.

Εντυπωσιακές παρουσίες εισηγητών από παγκόσμιους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Deloitte, η Daimler, η IBM, η Microsoft, η sodexo, η intel και η Oracle ανέβασαν το επίπεδο της Συνδιάσκεψης και έδωσαν στις παριστάμενες ποιοτικές και χρηστικές πληροφορίες. Τα κλασικά θέματα, της πράσινης ανάπτυξης, της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον υλικών ή η προσωπική ανάπτυξη, τα επιχειρηματικά μοντέλα και η ανάδειξη των αρχηγικών ικανοτήτων, που δεν καθορίζονται από το φίλο πλέον, δεν είχαν λιγότερο ενδιαφέρον. Εκτός όμως του εκπαιδευτικού και πληροφοριακού ενδιαφέροντος, μεγάλης σημασίας είναι και η ευκαιρία δικτύωσης μεταξύ των παρισταμένων γυναικών από όλον τον κόσμο που δίνει η Συνδιάσκεψη, η οποία εκτός της δυνατότητας γνωριμιών και ανταλλαγής απόψεων δίνει και τη δυνατότητα σύναψης επιχειρηματικών συμφωνιών ακόμη.

 

6c380d15-a330-4c8b-8fb8-8a4377a714c1322-1

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Διεθνή Συνδιάσκεψη Γυναικών με την Πρόεδρο κ. Irene Natividad

322-2

Η Αυστραλία παραδίδει τη σκυτάλη της επόμενης συνδιάσκεψης στην Ελβετία

a499d79e-4f02-44d2-94c6-4312ce64d5e1d69f5e36-d37d-4950-adba-4a9c644999e1f4795abb-30f2-4bf3-8f9d-05a79eace5cb