ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σημαντική ήταν η εσπερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. Παρουσιάστηκαν δύο θεματικές ενότητες:

«Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων»
«Ηλεκτρονικές συναλλαγές και ασφάλεια»

Την εσπερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Γιώργος Γκιλής, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε τη σκυτάλη στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην εκδήλωση, κ. Μιχάλη Ζορμπίδη, ο οποίος ανέλυσε τη χρησιμότητα και σπουδαιότητα της οργάνωσης του Κέντρου Πιστοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ακολούθησε η εισήγηση της κ. Σοφίας Οικονομάκου, Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ.
Η κ. Οικονομάκου, αναφέρθηκε στα θετικά αλλά και αρνητικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την παρουσία της ηλεκτρονικής εποχής στη ζωή μας και τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των νέων γύρω από τα σχετικά θέματα χρήσης και προστασίας από το Διαδίκτυο. Τόνισε μάλιστα ότι είναι ανάγκη το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει σχετικό μάθημα, ώστε να γίνει βίωμα των παιδειών η νέα ηλεκτρονική πραγματικότητα.

Την παρουσίαση της πρώτης θεματικής ενότητας έκανε ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κ. Άγγελος Τόλκας, ο οποίος ανέλυσε τους μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων των φυσικών προσώπων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με βάση την κατάρτιση αλλά και την προσωπική εμπειρία των ατόμων.

Η δεύτερη θεματική ενότητα, ήταν αφιερωμένη στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εισηγητής ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, συνεπικουρούμενος από δύο Αστυνόμους της ΕΛ.ΑΣ, τον κ. Χαλκιά και τον κ. Μπέσα, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής, Ταξιάρχου κ. Τζουμαιλή.

Η Αντιπρόεδρος του Δικτύου και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Στέλλα Μπαλάση, παρουσίασε την εισήγηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κροκύδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εσπερίδα. Η Κυρία Μπαλάση, η οποία ήταν εκ των βασικών συντελεστών της εσπερίδας ήταν και η εμπνεύστρια της έκθεσης παραδοσιακών προϊόντων που λειτούργησε στον προαύλιο χώρο του Επιμελητηρίου. Τα περίφημα υφαντά της περιοχής, αγιογραφίες και πίνακες ζωγραφικής τοπικών καλλιτεχνών, τοπικές φορεσιές και κεριά ήταν μερικά από τα εκθέματα της έκθεσης.

Παρόν στην εσπερίδα ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για θέματα που αφορούν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και ο κ. Φιλιππίδης Παντελής , πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Παρευρέθησαν πολιτικοί όλων των κομμάτων και επιχειρηματίες της περιοχής.

Η εκδήλωσε έκλεισε με δεξίωση που παρέθεσε το Επιμελητήριο στους παρευρισκόμενους.

1 Η κ. Μπαλάση παρουσιάζει τα προϊόντα της Χαλκιδικής

2 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και οι εισηγητές τις εσπερίδας Χαλκιδικής