ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΙΛΑΝΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Πρόεδρός του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, κ. Σοφία Οικονομάκου και η εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Δίκτυο, κ. Ελένη Γρυπάρη με την κυρία Αλεξία Κουτρουλιά Γενική Διευθύντρια των Palmie Bistro, υποδέχτηκαν Αντιπροσωπεία Γυναικείων Φορέων από την Φιλανδία, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων. Συντονίστρια της επίσκεψης των Φιλανδών στην Ελλάδα, η Εμπορική ακόλουθος της Φιλανδικής Πρεσβείας κ. Ιωάννα Βασιλοπούλου.

Η επίσκεψη των Φιλανδών Κυριών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων εξωστρέφειας και Δικτύωσης με Φορείς του Νότου, με στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Η κυρία Οικονομάκου παρουσίασε το Εθνικό Δίκτυο, αλλά και το Ευρωπαϊκό και ανέπτυξε τις δράσεις εξωστρέφειας που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή και ενημέρωσε τις επισκέπτριες για την παρούσα κατάσταση στο χώρο της επιχειρηματικότητας της γυναίκας στην Ελλάδα σήμερα.

Η κυρία Γρυπάρη, οικονομολόγος διεθνούς κύρους, κάλυψε όλο το φάσμα της οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας και μίλησε για τα εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις των γυναικών, καθώς και για την εξέλιξη τους στο χώρο του επιχειρείν, που η παρούσα κατάσταση έχει συρρικνώσει.

Η κυρία Κουτρουλιά εκπροσώπησε το χώρο της εστίασης, τον οποίο παρουσίασε με τον πιο ελκυστικό τρόπο και μίλησε για τις νέες προκλήσεις και τα νέα προϊόντα που συνεχώς παρουσιάζονται στην Ελληνική Αγορά.

Οι Φιλανδές έμειναν πολύ ικανοποιημένες από την επαφή τους με το προεδρείο του ΕΕΔΕΓΕ και την ενδελεχή ενημέρωση που είχαν για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και από την φιλοξενία της οποίας έτυχαν από τις Ελληνίδες συναδέλφους τους.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η κυρία Οικονομάκου κάλεσε τις Φιλανδές επιχειρηματίες και εκπροσώπους θεσμικών Φορέων στο επικείμενο συνέδριο που το Δίκτυο οργανώνει στο τέλος Νοεμβρίου.

300-1

Οι Φιλανδές κυρίες με τις κ.κ Οικονομάκου Γρυπάρη και Κουτρουλιά στην ΚΕΕΕ

 

300-2