ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΕΔΕΓΕ

ΑΘΗΝΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, στα πλαίσια της Γενικής συνέλευσης των Ελληνικών Επιμελητηρίων. 

Με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών της Δ.Ε του Δικτύου και σε κλίμα συνεργασίας διεξήχθησαν οι εργασίες της Επιτροπής και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.
Εκτεταμένη αναφορά έγινε στην οργάνωση του επικείμενου παγκοσμίου συνεδρίου που οργανώνει το Δίκτυο, καθώς και στο μέλλον του Δικτύου.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Σταθάκη, ο οποίος χαιρέτισε τα μέλη της Επιτροπής και άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς τους για την επιχειρηματική κοινότητα και μάλιστα για τις γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και για αυτό το Δίκτυο.
Ο Υπουργός παρέπεμψε τα μέλη της επιτροπής στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, κ. Α. Παπαδεράκη, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες της επιτροπής αναμόρφωσης της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και προέτρεψε τις κυρίες συμβούλους να υποβάλουν υπόμνημα με τις θέσεις τους.
Η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου, με ομόφωνη απόφαση των συμβούλων, ανέλαβε να μεριμνήσει για τη συνάντηση αυτή και την οργάνωση του φακέλου που θα κατατεθεί στο Γ.Γ.

Η Δ.Ε του Δικτύου παρέστει στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΚΕΕΕ όπου εκτίθεντο προϊόντα των μελών όλων των Επιμελητηρίων της Ελλάδας και επεσκέφθησαν όλα τα περίπτερα. Επεσκέφθησαν ακόμη το περίπτερο της ΕΣΕΕ, εκλεγμένο μέλος της οποίας είναι η Αντιπρόεδρος κ. Στέλλα Μπαλάση.
Σύσσωμη η Επιμελητηριακή Κοινότητα της χώρας προσπάθησε να τονώσει την επιχειρηματική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και να μεταδώσει αισιοδοξία στους πληττόμενους από τα Κυβερνητικά μέτρα επιχειρηματίες.

 

299-1

Δ.Ε Δικτύου: Από αριστερά οι κ.κ Σ. Μπαλάση, Σ. Οικονομάκου, Λ. Καραναστάση, Α. Κωνσταντινίδου, ο Υπουργός κ. Σταθάκης, Π. Αλεξιάδου, Δ. Νάστου, Μ. Βελώνη.


299-2

Μετά την ολοκλήρωση της Γ. Συνέλευσης της ΚΕΕΕ, με την α’ Γραμματέα της Πρεσβείας μας στα Τίρανα κ.Μπέτη Λάρδα