ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΕΔΕΓΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Με την ευκαιρία της αποστολής στην Ιαπωνία, μέσω Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Σοφία Οικονομάκου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη του Γυναικείου Επιχειρηματικού Κόσμου και Σωματείων Γυναικών στο DUBAI.

Η Πρόεδρος του Δικτύου, Σοφία Οικονομάκου επικοινώνησε με τον Πρέσβη μας στα ΗΑΕ, κ. Διονύση Ζώη και την ομάδα Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μιχάλης Βρεττάκης, σύμβουλος ΟΕΥ και η κ. Ουρανία Τσικνάκη οι οποίοι και μας υποδέχτηκαν στα γραφεία της Πρεσβείας μας στο Dubai και μας βοήθησαν στην αποστολή μας.

Η κ. Ουρανία Τσικνάκη, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Πρεσβείας, συνόδευσε την αντιπροσωπία του Δικτύου στα Εμιράτα και οργάνωσε τις συναντήσεις με τους τοπικούς Φορείς. Σημαντική ήταν η συνάντηση με την κ. Ναντίν Χαλαμπί, εκπρόσωπο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Γυναικών του Dubai, το οποίο αποτελεί δράση του Επιμελητηρίου του Dubai.

Οι δύο κυρίες ανέπτυξαν τις δράσεις και τους στόχους των οργανώσεων που εκπροσωπούν και συμφώνησαν να οργανώσουν ευρύτερη συνάντηση των στελεχών τους και να παραβρεθούν σε εκδηλώσεις που αντίστοιχα θα οργανωθούν για την προώθηση δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των Φορέων τους. Σημαντική ήταν και η συνάντηση με την κ. Ρασίντα Μπογκάνη, εκπρόσωπο της Διεθνούς Ένωσης Γυναικών Επιχειρηματιών του Dubai.

Έγιναν ακόμη συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Εμιράτων, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα προώθησης προϊόντων γυναικείων συνεταιρισμών σε καταστήματα των Εμιράτων, δεδομένου ότι είναι γνωστή η αγοραστική δύναμη και το υψηλό βιοτικό επίπεδο της περιοχής. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Τα Ελληνικά προϊόντα είναι γνωστά για την υπεροχή τους στην παγκόσμια αγορά και υπάρχει πρόθεση προώθησης τους στα Εμιράτα.

thumb 24.05.2016-9thumb 24.05.2016-10thumb 24.05.2016-11thumb 24.05.2016-12thumb 24.05.2016-13