ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Μάρτης 2016 και ανατρέχουμε στα Δελτία Τύπου που το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματικών έχει εκδώσει από την ίδρυσή του, το 2004, μέχρι το 2015, καθώς και στις εκδηλώσεις που συμμετείχαμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να τιμήσουμε την ημέρα της Γυναίκας.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα, λες και δεν πέρασε μια μέρα. Ζητάμε, διεκδικούμε, παρακαλάμε για τα αυτονόητα. Ελπίζουμε στο μέλλον και ευχόμαστε. Πιστεύουμε σε νέες πολιτικές, σε φωτισμένους ηγέτες, στις ικανότητές μας που κάθε μέρα αναδεικνύονται και αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των ικανοτήτων μας και των προσόντων μας και περιμένουμε το θαύμα. Το θαύμα που θα μας ανεβάσει στο βάθρο της επιτυχίας, που θα σπάσει την περίφημη γυάλινη οροφή.

Ημέρα της γυναίκας. Της μάνας, της συζύγου, της κόρης, της εγγονής. Της εργαζόμενης, της επιτυχημένης, της επιστήμονα, της επιχειρηματία, αλλά και της άνεργης, της μετανάστριας, της άστεγης και μέσα από όλες αυτές της αγωνιζόμενης, διότι η γυναίκα απ’ όποιο μετερίζι και να την πιάσεις δίνει έναν καθημερινό αγώνα.

Εκπροσωπώντας τις γυναίκες επιχειρηματίες, ενός τομέα που έχει ιδιαίτερα πληγεί από την κρίση και την ανεργία της πατρίδας, θέλουμε να ζητήσουμε πράγματα, θέλουμε να φωνάξουμε βοήθεια, έχουμε αιτήματα, αλλά σε ποιόν πρέπει να αναφερθούμε; Μήπως έχει μείνει μόνον ο Θεός πλέον;

Παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα αγωνιστούμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε χρόνια τώρα. Θα βρούμε τρόπους να στηρίξουμε τα παιδιά μας, τους άντρες μας, τη κοινωνία, για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι μας ανήκει και ότι αξίζουμε σε αυτή την πατρίδα.

Η Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΕΔΕΓΕ

08.03.2016-1

Σ. Οικονομάκου, Σ. Μπαλάση, Π. Αλεξιάδου, Α. Κωνσταντινίδη, Δ. Νάστου, Μ. Βελώνη