17η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ERASMUS

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες συσκέψεις για την πορεία των προγραμμάτων Erasmus που οργανώθηκαν από το Ευρωεπιμελητήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις Βρυξέλλες συναντήθηκαν οι εταίροι των διαφόρων προγραμμάτων από όλη την Ευρώπη, αντάλλαξαν απόψεις, έλυσαν προβλήματα, συντόνισαν τις επόμενες κινήσεις τους και οργάνωσαν τις μελλοντικές συναντήσεις τους στις χώρες που εκπροσωπούν.

Τα προγράμματα Erasmus αποτελούν μια καλή Ευρωπαϊκή πρακτική και δραστηριοποιούνται σε πολλούς άξονες, με μεγάλη επιτυχία. Εξέχουσα θέση έχουν τα προγράμματα κινητικότητας που προωθούν νέους επιχειρηματίες στα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να εκπαιδευτούν, να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να δικτυωθούν για να οργανώσουν τη δική τους επιχείρηση στη χώρα καταγωγής τους.
Τα ΕΕΔΕΓΕ κατάφερε να προωθήσει 20 νέους επιχειρηματίες σε χώρες τις Ευρώπης, μερικοί από τους οποίους διακρίθηκαν για τις ικανότητές τους, την εργατικότητά τους, την κατάρτιση αλλά και το ήθος τους.

Επιτυχημένο είναι και το πρόγραμμα δημιουργίας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο οποίο συμμετέχει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών με Πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Αγγλίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών και δημιουργίας μεντόρων βρίσκεται σε εξέλιξη με το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας.
Η κ. Σοφία Οικονομάκου, πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, συνοδευόμενη από την κ. Λίνα Τσαλταμπάση, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας oecon, και σύμβουλο του Δικτύου, παραβρέθηκαν στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για την πορεία των προγραμμάτων, καθώς και στις εκπαιδεύσεις που έγιναν για την βελτίωση της απόδοσης των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα Erasmus υλοποιείται από πολλούς φορείς ανά την Ευρώπη, Δημόσιους και Κρατικούς και πιστεύεται ότι θα συντελέσει στην δραστηριοποίηση του επιχειρείν και την επανεκκίνηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας, με την ανάδειξη πολλών νέων επιχειρήσεων.

07.03.2016-1

Οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στη συνάντηση των Βρυξελλών