ΤΟ ΕΕΔΕΓΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΣΠΑ

Η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Σοφία Οικονομάκου, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Χαρίτση, αρμόδιο για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αιτούμενη τη στήριξη των Συνεργατικών Δικτύων που δημιουργήθηκαν με δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας COINS, που το Επιμελητήριο υλοποίησε σε συνεργασία με το Δήμο της Αθήνας.
Η κ. Οικονομάκου, συνοδευόμενη από την κ. Δήμητρα Αλαμπάνου, εκπρόσωπο των νεοσύστατων Συνεργατικών Δικτύων, clusters, ανέπτυξαν στον Υφυπουργό τα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση και πλήρη δραστηριοποίηση των Δικτύων, τα οποία φιλοδοξούν να απορροφήσουν πολλές ομάδες επαγγελματιών και να απασχολήσουν πολλούς εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν την εξαίρεση των Συνεργατικών Δικτύων από τα περιοριστικά μέτρα των διαδοχικών μικρών χρηματοδοτήσεων, που πιθανώς έχουν λάβει, κάποια από αυτά, και που αποτελεί αρνητική προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εάν δεν παρέρθει τριετία.

Με μεγάλη ικανοποίηση άκουσαν το κ. Υφυπουργό να τους αναγγέλλει ότι ετοιμάζεται ιδιαίτερο πρόγραμμα για τα Συνεργατικά Δίκτυα, είναι ενήμερος της προσπάθειάς τους και αντιλαμβάνεται το όφελος που θα προκύψει από την ολοκλήρωση και οργάνωση των δράσεων των. Ο κ. Υφυπουργός υπεσχέθη να λάβει σοβαρά υπόψη του το αίτημα και να μην θέσει κανέναν περιορισμό στη προβλεπόμενη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων μονάδων και γενικά των Συνεργατικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του επιχειρείν στην πατρίδα μας.

 

25.03.2016 
 
O Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, κ. Χαρίτσης με την Πρόεδρο του ΕΕΔΕΓΕ, κ. Οικονομάκου και την εκπρόσωπο των Συνεργατικών Δικτύων, clusters, κ. Αλαμπάνου