ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, δέχτηκε τη Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών, και ενημερώθηκε λεπτομερώς για την οργάνωση της αποστολής στην Ιαπωνία, τις προοπτικές και τους στόχους της.
Το Υπουργείο Εξωτερικών στηρίζει και ενθαρρύνει την πρωτοβουλία του Δικτύου να προωθήσει επιχειρήσεις γυναικών και Συνεταιρισμούς στην Ιαπωνία. Η Ιαπωνία είναι χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο και αγοραστική δύναμη, με κουλτούρα υψηλή και μεγάλη επίδραση σε άλλες Ασιατικές χώρες όπως είναι η Ταιβάν, η Κορέα και η Ινδονησία ακόμη.

Έρευνα έδειξε ότι το 95% των Ιαπώνων καταναλωτών, που γνωρίζουν τη Μεσογειακή Διατροφή, θα επιθυμούσαν να δουν περισσότερα Ελληνικά Προϊόντα στην αγορά τους.
Με αυτά τα δεδομένα, το Δίκτυο απεφάσισε να οργανώσει επιχειρηματική αποστολή για να δώσει την ευκαιρία στις ελληνίδες εξαγωγείς να επωφεληθούν της Ιαπωνικής αγοράς και των μεγάλων προοπτικών που προσφέρει, με τα 170.000.000 καταναλωτές.
Η Μεσογειακή διατροφή, το λάδι, η ελιά, και γενικά τα καινοτόμα προϊόντα, έχουν διεισδύσει στην Ιαπωνική αγορά και έχουν κερδίσει σημαντικό μερίδιο.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή και για τις Ελληνίδες παραγωγούς να παρουσιάσουν τα υψηλής αξίας προϊόντα τους και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο.