MORAX MEDIA ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ήταν από τις εισηγήτριες της εσπερίδας που διοργάνωσε η Μόραξ, ασφαλιστική-εκπαιδευτική εταιρεία, με την ευκαιρία της ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Εκπαιδευτικού Επαγγελματικού της Κέντρου.

Ο Τομέας των ασφαλίσεων είναι μια δυνατή συνισταμένη της επαγγελματικής ζωής κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου. Οι κρατικοί Φορείς ασφάλισης εξασφαλίζουν σιγουριά στους ασφαλισμένους και οι παροχές τους θωρούνται εγγυημένες. Δυστυχώς όμως οι παροχές αυτές δεν προσφέρουν πάντα την ποιότητα που οι ασφαλισμένοι απαιτούν. Το γεγονός αυτό οδηγεί τους πολίτες σε αναζήτηση ιδιωτικών Φορέων ασφάλισης, προκειμένου να βρουν βελτιωμένες υπηρεσίες περίθαλψης και υψηλότερες συνταξιοδοτικές αποζημιώσεις.
Οι άνθρωποι που χειρίζονται τις πωλήσεις και γενικά το μάρκετινγκ των ασφαλιστικών εταιρειών χρειάζονται ιδική εκπαίδευση για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες της εταιρείας τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι η αρχή που εκδίδει τις άδειες των ασφαλιστών και το Κέντρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται η επαγγελματική τους δραστηριότητα. Σήμερα μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ προέρχεται από το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η Σοφία Οικονομάκου, το 2004, ως Πρόεδρος του ΕΕΑ έκανε πρόταση δημιουργίας επικουρικής ασφάλισης για τα μέλη του ΕΕΑ. Η πρόταση είχε θετική απήχηση και έκανε εντύπωση στην Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων που είχε διεξαχθεί στη Ρώμη το 2004. Δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, και απομοιώθηκε στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας, δυσπιστίας και ατολμίας.

24.04.2015 1

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης ήταν ο τίτλος της Παγκόσμιας Συνάντησης του Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 24 Απριλίου 2015.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ήταν από τους Φορείς της μητέρας πατρίδας που εκλύθησαν να τιμήσουν με την παρουσία τους το ξεχωριστό αυτό γεγονός. Το Δίκτυο εκπροσώπησε η Πρόεδρος, Σοφία Οικονομάκου, την οποία τίμησαν οι Έλληνες ομογενείς για την παρουσία της, αλλά και την δραστηριοποίησή της εκτός των συνόρων της πατρίδας.
Στη Συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εκλεκτοί Έλληνες από Καναδά και Αμερική. Ανάμεσά τους Γερουσιαστές, Δήμαρχοι, Πρυτάνεις Πανεπιστημίων, διακεκριμένοι γιατροί και ερευνητές, Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες.
Πάνω από πενήντα άτομα τιμήθηκαν για τα επιτεύγματά τους, που λαμπρύνουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Αυτή, είναι η μεγάλη Ελλάδα, η Ελλάδα της ανάπτυξης, της διανόησης, της ευημερίας και της επιτυχίας.

Διοργανώτρια και ψυχή της ξεχωριστής αυτής συνάντησης, η Μαίρη Ρυσσάκη, Φιλόλογος-δημοσιογράφος, μα πάνω απ’ όλα Ελληνίδα.
Με την προσωπικότητα της και την αγάπη της για τους απανταχού Έλληνες, κατόρθωσε να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της Ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ σε μια ξεχωριστή συνάντηση.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, λειτούργησε μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας με σπάνιο υλικό, που με αγάπη και μεράκι συγκέντρωσε η Μαίρη, μετά από έρευνες και προσπάθειες πολλών ετών. Μέσα από τις σπάνιες αυτές φωτογραφίες μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει την καθημερινότητα της ζωής, τις ξεχωριστές στιγμές, την εξέλιξη αλλά και την πορεία του Έλληνα Μετανάστη προς την κορυφή.

Φύγαμε από τον Καναδά με την καρδιά μας γεμάτη περηφάνια. Με την ψευδαίσθηση ότι βρεθήκαμε σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που ευημερεί, που αναπτύσσετε, ανάμεσα σε επιτυχημένους και ευτυχισμένους ανθρώπους.
Εκδηλώσεις σαν και αυτή μας κάνουν υπερήφανους και μοιάζουν να γεμίζουν το κενό και να μετριάζουν την απογοήτευση που η σημερινή πραγματικότητα της μητέρας πατρίδας μας έχει προκαλέσει.

24.04.2015 2