ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΛΕΓΕΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

Με μια σεμνή τελετή, έτσι όπως άρμοζε στη Μαριάννα Παπαλέξη, ο Πρέσβης της Γαλλικής Πρεσβείας, την παρασημοφόρησε και την τίμησε με την ανώτερη διάκριση του Γαλλικού Κράτους, αυτή της Λεγεώνας της Τιμής, για την προσφορά της στο χώρο της επιχειρηματικότητας, για την συμβολή της στην Ελληνογαλλική φιλία και την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κύρους.

Η κ. Παπαλέξη, η οποία είναι Γαλλικής καταγωγής, ανέπτυξε την προσωπική της ιστορία που την έφερε στην Ελλάδα και την πορεία της στο χώρο της επιχειρηματικότητας με την ανάληψη καθηκόντων στην ιστορική φίρμα Ζολώτας και τέλος την εξαγορά της από την οικογένεια της.

Η κ. Παπαλέξη σεβάστηκε την εταιρεία που υιοθέτησε, όχι μόνον την διατήρησε, αλλά την ανέπτυξε και την οδήγησε στην επιτυχία. Σήμερα δίνει τη σκυτάλη στο μοναχογιό της , ο οποίος φαίνεται να την προωθεί και να την οδηγεί στην κορυφή.
Η κ. Παπαλέξη αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ξένης επιχειρηματία, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα και δημιούργησε μια εμπορική γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Γαλλίας αναπτύσσοντας ένα πνεύμα συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών.

Εάν το όραμα των Ευρωπαίων πολιτών είναι μια ενωμένη Ευρώπη, έτσι πρέπει να οραματιζόμαστε τις δράσεις μας και έτσι πρέπει να ενεργούμε.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών τίμησε την πρόσκληση της Γαλλικής Πρεσβείας, και η Πρόεδρος Σοφία Οικονομάκου την προσωπική πρόσκληση από την κ. Μαριάνα Παπαλέξη και παραβρέθηκε στην ωραία αυτή εκδήλωση η οποία τίμησε τη Γυναίκα, την επιχειρηματία, τη θετή Ελληνίδα που τιμά και τις δύο πατρίδες της.