Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής τίμησε την ημέρα της Γυναίκας

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση με θέμα «Οι Γυναίκες Επιχειρηματίες Τολμούν» που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 18.00 στο συνεδριακό κέντρου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο.
Η επιτυχία της εκδήλωσης μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο : πολύ καλή οργάνωση, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και μεγάλη προσέλευση κόσμου. Οι προσδοκίες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης δεν διαψεύστηκαν, αφού ο βασικός στόχος της, που ήταν η αναγνώριση της συμβολής της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα και στον πολιτισμό, επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Τους προσκεκλημένους υποδέχονταν στο χώρο της εκδήλωσης μελωδίες απαλής μουσικής από πιάνο, που ζέσταιναν την ατμόσφαιρα.
Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γκιλή Γεώργιο, ο οποίος αφού αναφέρθηκε πρωτίστως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνίδα γυναίκα στο «επιχειρείν» και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ενώ επισήμανε ότι οι γυναίκες που βραβεύονται στην σημερινή εκδήλωση είναι ένα δείγμα μόνο από τις γυναίκες της Χαλκιδικής που διακρίνονται για τη συνεισφορά τους στα κοινά και στον πολιτισμό , αλλά και για τη δραστηριοποίησή τους στον επιχειρηματικό χώρο .

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Μπαλάση Στέλλα, Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η οποία τόνισε ότι για την εκδήλωση ετοιμάστηκε βίντεο, με σκοπό να δώσει το έναυσμα για μεγαλύτερη ενεργοποίηση των γυναικών στα κοινά, όπου γίνεται αναφορά σε γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε Δήμο του Νομού Χαλκιδικής που σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές δυναμώνουν το πνεύμα αλληλεγγύης!!!
Χαιρετισμό για την ημέρα της γυναίκας έστειλε η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Οικονομάκου, που διαβάστηκε από το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κα Τσερέα. Η κ. Οικονομάκου στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες, μέλη των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, που έχουν πληγεί από την παρούσα οικονομική κρίση.

Χαιρετισμό απεύθυνε και η βουλευτής Χαλκιδικής κα Ιγγλέζη Αικατερίνη και η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα Γούλα -Αικατερινάρη Ευδοκία.
Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η προβολή βίντεο, που παρουσίαζε γυναίκες επιχειρηματίες που ηγούνται Συλλόγων και Φορέων και διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Οι γυναίκες που διακρίθηκαν στο Δήμο Αριστοτέλη είναι η κα Αϊβαζίδου Κλεοπάτρα , πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιερισσού, η κα Αδαμοπούλου Στάσα, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανούπολης, η κα Ισαακίδου Συμεωνίδου Σοφία, Πρόεδρος τοπικού Διαμερίσματος Νέων Ρόδων, από το Δήμο Προποντίδας η κα Ψωμαδέλη Χριστίνα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Απάμεια», από το Δήμο Κασσάνδρας η κα Δημοκρατία Φλώρου, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Κασσανδρείας «Η Βάλτα», η κα Πελέκα Μένια, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χανιώτη, από το Δήμο Σιθωνίας η κα Βανέσα Γκιώτη , Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Προικόνησος» και από το Δήμο Πολυγύρου η κα Κελιαφάνου Έφη, Πρόεδρος Λαογραφικού Συλλόγου Πολυγύρου, η κα Σιδέρη Ευαγγελία , Πρόεδρος Ιδιωτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Χαλκιδικής, η κα Λάναρη Αργυρώ , Πρόεδρος του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ταξιάρχη «Ευ Γεύεσθαι».

Ακολούθησε η τοποθέτηση της επίσημης προσκεκλημένης της εκδήλωσης, Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, όπου έκανε μια αναδρομική αναφορά στο ρόλο της γυναίκας από τη στιγμή που απέκτησε πολιτικά δικαιώματα (δικαίωμα ψήφου) μέχρι και σήμερα.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν έπαινοι «τιμής ένεκεν» από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στις κυρίες που προβλήθηκαν στο βίντεο για την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου έκθεση βιολογικών προϊόντων από επιχειρήσεις του νομού.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτικές αρχές του τόπου, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων και σωματείων της Χαλκιδικής, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

DSC04222

box1 box2 box3