ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διεθνές Συνέδριο που οργανώθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Euromed Invest και με την ευκαιρία της εβδομάδας επιχειρηματικότητας της γυναίκας και στο οποίο συμμετείχαν, εκτός των άλλων Ευρωπαίων Εταίρων, το Ευρωεπιμελητήριο και το Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν μερικές από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Ενώσεις, όπως είναι η afaemme, η meda Women entrepreneurs forum, η ascame, η Balkan Women Coalition B-WCo, καθώς και ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος.

Στα πλαίσια του συνεδρίου λειτούργησαν επιχειρηματικές συναντήσεις, έκθεση και δράσεις Δικτύωσης μεταξύ των 250 γυναικών επιχειρηματιών που ήρθαν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου και να δικτυωθούν με συναδέλφους τους από όλη την Ευρώπη.

Σημαντική και πολυπληθής ήταν η εκπροσώπηση του Ευρωεπιμελητηρίου. Η κ. Σοφία Οικονομάκου, με την ιδιότητα της ως Προέδρου του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου, παρουσίασε το προφίλ του και τις καλές πρακτικές που προέκυψαν από τις δράσεις του Ευρωεπιμελητηρίου. Την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκπροσώπησε η Διευθύντρια του Αντιπροσωπευτικού Γραφείου των Βρυξελλών, κ. Ειρήνη Κωνσταντινίδου. Τα Επιμελητήρια της Γερμανίας εκπροσώπησε η. κ. Μαίρη Παπασχοινοπούλου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κ. Άννα Ντάντι.

Αξιόλογη ήταν η εισήγηση του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου της Βαρκελώνης, όπου έγινε ανάλυση, πως το Επιμελητήριο έγινε μια μικρή επιχείρηση, η οποία στηρίζει τους επιχειρηματίες-μέλη της περιοχής του και ταυτόχρονα δημιουργεί έσοδα, τα οποία χρησιμοποιεί για την στήριξη αυτών των ίδιων των μελών του. Πολλές εισηγήσεις επικεντρώθηκαν στην επιβίωση των Επιμελητηρίων και στην προσφορά τους προς τα μέλη τους.

Η κ. Σοφία Οικονομάκου συμμετείχε με την διπλή της ιδιότητα, και ως Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. Εκ μέρους του Δικτύου παραβρέθηκαν ακόμη, η κ. Κωνσταντίνα Μαρκάκη, εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η κ. Ελένη Τσιαπάρα, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών, η κ. Πόλυ Αλεξιάδου, εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και η κ. Μαρία Πιτσικάκη, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Την πολυπληθή αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου της Κρήτης, πλαισίωνε και η Ένωση γυναικών Κρήτης με την Πρόεδρό της κ. Σκεύω Μπιζιώτη.

O Σύνδεσμος Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος, με επικεφαλής την Πρόεδρο του κ. Δέσποινα Τριακοσάρη, την Αντιπρόεδρο κ. Λίνα Τσαλταμπάση και την Γενική Γραμματέα κ. Αίντα Νίκα, ο οποίος ήταν και διοργανωτής του Συνεδρίου, φρόντισαν όχι μόνον για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου αλλά και για την φιλοξενία των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, οι οποίες έφυγαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις.